Helmak Zonnepanelen voor particulieren

Plat dak, schuin pannendak, het maakt niet uit voor de plaatsing van zonnepanelen. Ook het dak van uw garage of schuur is vaak heel geschikt hiervoor. Wel is het belangrijk dat uw dak gericht is naar het zuiden of zuid-westen. De zonnepanelen krijgen dan het meeste zonlicht en genereren optimaal elektriciteit.
 
Wij selecteren bij particulieren overwegend hoog rendement zonnepanelen, omdat het beschikbare dakoppervlak vaak gelimiteerd is. De zonnepanelen worden aangesloten op een zogenaamde omvormer, die de opgewekte elektriciteit (gelijkstroom) omzet naar normale netspanning (wisselstroom). Omdat de omvormer vaak in de woning wordt geplaatst, selecteren wij stille apparatuur zonder transformator en ventilator. Zo heeft u geen storend geluid in huis.
 
Het optimale rendement van zonne-energie wordt bereikt als uw volledige stroombehoefte per jaar wordt opgewekt door zonnepanelen. Omdat de energierekening per jaar opgemaakt wordt, maakt het niet uit dat er de ene periode veel stroom wordt gebruikt en de andere weinig. Het gaat om het totale verbuik per jaar. Teveel energie opwekken levert voor particulieren in verhouding weinig vergoeding op en is niet aan te raden.
 
Voor huishoudens van 2 tot 4 personen is het gemiddelde verbruik aan elektriciteit in Nederland tussen de 3.550 en 4.750 kWh per jaar*. Dat betekent dat met 15 tot 20 zonnepanelen op het dak uw hele verbruik wordt opgewekt en u dus geen stroomkosten meer heeft!
 
Bespaar tot 100% op uw stroomkosten!

               
 
 
* bron: http://www.vattenfall.nl/duurzame-energie/energie-besparen/